TE KOOP voormalig atelier van de beeldhouwer Lucien den Arend


Atelierwoning - via dit raam heeft men uitzicht op de rivier.

De trap is ontworpen als trap met ingebouwde kasten. Rechts is de vide met stalen designleuning waarvóór losse Japanse schermen zijn aangebracht om de temperatuur in de winter op deze woonlaag constant te houden.

De trap met ingebouwde kasten is hier nog voorzien van een gordijn. De vide doet denken aan het Theo van Doesburghuis in Meudon, Franktijk, zij het dat deze vide ruim acht meter hoog is. Daarom was het, toen mijn tot zeven personen groeiënde gezin er acht jaar woonde, nodig om middels tijdelijke afbakening van de ruimten de temperatuur in de winter beter te kunnen regelen. Wij wilde de ruimte open houden het huis met vier slaapkamers, dat wij één pand van het atelier verwijderd in bezit hadden, betrekken; maar de vrouw die er in haar eentje woonde wilde er jarenlang niet uit dankzij de Nederlandse huurbeschermingswetten. In 1999 lukte het eindelijk, en had ik het gehele atelier weer om in te werken.

 

Pas bij een definitieve indeling van de ruimte kan de studio aangepast worden aan de wensen van de nieuwe eigenaar. Zo is de glazen (thermopane beglazing) kas boven uitermate geschikt om tot penthouse om te bouwen. Ik ben zelfs bereid mee te denken, voor wat de architectuur betreft, over een penthouse van twee verdiepingen. Het bestemmingsplan is al een keer aangepast ten behoeve van de projectontwikkelaar die op deze plek aan de rivier wilde wonen. Daardoor is die mogelijkheid geschapen.

Atelierwoning, studio te koop in de Randstad, aan de rivier. 

 1. click images for more

 2. HOME

 3. exterieur

 4. interieur atelierwoning

 5. atelier studio praktijkruimte

 6. uitzicht en riviergezichten

 7. omgeving

 8. river home and studio
  for sale in Holland

 9. satellite view

 10.  
 11. BREMAVO

 12.